Vi ønsker Bjørnar velkommen

Rime har den siste tiden arbeidet målrettet med å rekruttere nye, dyktige advokater til å jobbe hos oss. Første tilskudd i denne prosessen er vår nye senioradvokat Bjørnar Hulbak.

På sikt er ambisjonen å bli bostyrer.

Bjørnar ble uteksaminert med Master i rettsvitenskap fra Universitetet i Bergen i 2012. Som en del av graden har han også tatt Master of Laws (LL.M.) ved Lancaster University i England. Som nyutdannet startet han karrieren sin i Finanstilsynet, og siden 2013 har han jobbet som advokatfullmektig. I 2015 fikk han advokatbevilling.

– Hvis vi nå skrur tiden enda lenger tilbake – hvorfor startet du på jus?

– Jeg var lenge usikker på hva jeg ønsket å utdanne meg til. Det jeg var mest sikker på var at jeg ønsket en utdanning som ga et relativt tydelig svar på hva jeg ville bli når jeg var ferdig, sier Bjørnar.

Før han startet på studiet hadde han lenge vært fasinert av jussen, men han var likevel ikke overbevist om han ville like det som studium og yrkesvei. Det viste seg snart at han hadde gjort et godt valg.

– Etter oppstart på studiet ble det fort klart for meg at jussen var riktig vei for meg. Jussen har med andre ord svart til forventningene og vel så det.


Konkurs, insolvens og rettssaker

I Rime skal Bjørnar jobbe med det han liker best, nemlig konkurs og insolvens. 

– Mange kan nok oppleve det å jobbe med konkurs som mye rutine, men slik har det aldri vært for meg. Det er variasjonen i alt man kan komme borti som er tiltalende og utfordrende, samtidig som man føler seg trygg i den delen som er rutine. I tillegg er det noen praktiske sider ved konkursbehandling som sender meg ut av kontoret fra tid til annen. 

Han forteller at han også setter pris på å jobbe innen andre fagområder.

– Jeg liker jo avtalerett generelt, eksempelvis eiendomstvister etter kjøp og salg av eiendom. Dessuten synes jeg det er gøy å gå i retten.

– Hva ønsker du å bidra med i Rime?

– Først og fremst ønsker jeg å ta del i og utvikle meg i det gode insolvensmiljøet som allerede eksisterer her. Forhåpentligvis kan jeg komme med innspill på områder hvor vi kan forbedre oss.

Og at han har fremtidsplanene klare er det ingen tvil om.

– På sikt er ambisjonen å bli bostyrer selv.

Tobarnsfar

Livet består av mer enn jobb – heldigvis. Vi avslutter derfor med å spørre Bjørnar hva han gjør når han ikke er opptatt av forretningsjuridiske problemstillinger som konkurs, insolvens, avtalerett og tvisteløsning?

– Jeg har to barn – en på tre år og en på fire måneder. Så akkurat nå er det disse to som tar det opp det meste av fritiden min.

 

Velkommen til oss, Bjørnar! Vi gleder oss til å bli bedre kjent med deg.

Snakk med vår nye advokat.

Bjørnar Hulbak

Senioradvokat