NO / EN

4 på kontoret

Slik er det å jobbe i Rime: Et unikt samhold, en god balanse mellom jobb og fritid og en teamfølelse er blant tingene som går igjen når de ansatte i Rime beskriver sin egen arbeidsplass.

Niels R. Kiær

Partner/Advokat
«De siste 15 årene har vært en eventyrlig reise for Rime med flere ansatte, høyere omsetning og bedre resultat, samtidig som de er langt fremme i den teknologiske utviklingen. Men det aller viktigste? Gode kolleger som hver dag går på jobb for å gjøre hverandre enda bedre enn de var i går. Og det kommer kundene til gode.»

Managing partner og daglig leder Niels R. Kiær deler tiden mellom arbeid med løpende saker og drift av firmaet.

En av dem som har vært med på denne reisen er Niels R. Kiær, som har vært partner i Rime siden 2004. I 2014 ble han managing partner.

– Vi er store nok til å være en kompetansebedrift der vi kan nyte godt av hverandres kunnskap og benytte moderne teknologi, samtidig som vi er små nok til å «styre oss selv». Det vil si at vi selv setter personlige mål ut fra den situasjonen man har i de forskjellige fasene i livet.

Rime har fokus på bobehandling og konkurs, og ifølge Niels har denne spissingen gjort det mulig for dem å være blant de beste advokatfirmaene på nettopp dette fagområdet. 

– Dette har ført til at vi har utviklet kompetanse og rutiner som gjør gjennomføringen av oppdragene effektive og resultatfokusert. Samtidig har vi en bredde innen forretningsjussen som gjør at vi kan håndtere de fleste juridiske problemstillinger næringsdrivende står overfor

Han trekker også frem det aktive medlemskap i advokatnettverket Lawyers Associated Worldwide

– Det gir et firma på vår størrelse en unik mulighet til å arbeide med internasjonale klienter. Dette tror jeg ikke mange andre mindre firmaer som oss har mulighet til.

Som managing partner og daglig leder deler Niels tiden mellom arbeid med løpende saker og drift av firmaet. 

– Det er stadig saker som må følges opp overfor administrasjon, regnskapsfører og kolleger. Jeg er på kontoret fra ca. 08.00 til 17.00, og når jeg har gått for dagen kan jeg enkelt logge på hjemmefra om det er nødvendig.

På spørsmål om hva han er mest fornøyd med i tiden han har vært i Rime trekker han frem både firmaet, kollegene og teknologi. 

– For cirka 15 år siden besluttet vi å forbli et uavhengig firma, og bygge videre på det vi hadde. Siden den gang har vi nesten tredoblet antallet advokater, tredoblet omsetning, firedoblet resultatet og klart å følge med på den teknologiske utviklingen. Jeg er utrolig glad og stolt over å ha arbeidet målbevisst sammen med gode kolleger i alle disse årene.

Han fremhever at dette hadde de ikke klart uten å jobbe som et lag. Hos Rime kaller de seg nemlig lagspillere. 

– Et godt eksempel på dette er fra litt tilbake i tid. Da fikk vi inn et større konkursoppdrag, med flere selskaper, mange ansatte og drift i inn- og utland. Vi slapp alt vi hadde i hendene, og jobbet intenst i den innledende fasen og løste alle problemer som dukket opp. Det er slik vi jobber. Eierne deler overskuddet likt, og vi deler oppdrag uten å tenke på hvem som brakte det inn. Skal man bli en moderne kunnskapsbedrift, må alle være med på utviklingen. 

 – Hva vil du si til andre som vurderer å søke jobb i Rime?

– Kom til oss! Vi er små nok til å være oversiktlig, men store nok til å delta i den teknologiske og faglige utviklingen. Vi har rom for å lage løsninger for den enkelte som tar hensyn til ønsker og livssituasjon, sier Niels, som kommer med en oppfordring til slutt. 

– Men én ting må du gjøre, og det er å legge igjen egoet utenfor. Vi har ikke rom for personer som tar mye plass, og ser seg som mer viktige enn andre. Da bør du gå et annet sted.

Les mer Les mindre

Torleif P. Dahl

Partner / Advokat
«Jeg trives svært godt i Rime. Her har jeg en stor grad av frihet og selvstendighet, og det administrative fungerer fint. I det hele tatt er det mindre byråkrati her, og mye bedre ‘work life balance.»

Torleif Dahl er en veteran i advokatbransjen. 61-åringen ble partner i Rime i 2018, etter hele 32 år i et av landets største advokatfirma.

– I lys av min noe fremskredne alder og lange erfaring er nok mitt perspektiv litt annerledes enn de yngre og mer “sultne” kollegene, sier han med et glimt i øyet. 

– Jeg trives svært godt i Rime. Her har jeg en stor grad av frihet og selvstendighet, og det administrative fungerer fint. I det hele tatt er det mindre byråkrati her, og mye bedre “work life balance”. 

Arbeidsdagen starter tidlig, og han begynner gjerne med å besvare henvendelser og følge opp de sakene som haster mest. 

– Vanligvis går jeg tidlig hjem, men jeg fortsetter å være tilgjengelig. Jeg har noen utenlandske kunder, spesielt i USA, som det passer å følge opp utover ettermiddagen ved behov. Mitt motto er å alltid være veldig tilgjengelig for kundene, og ikke nødvendigvis bare fra kontorpulten.

Klienten var veldig happy
Alle advokater har jobbet med flere saker de er stolte av utfallet på. For Torleifs del er det spesielt én historie fra nyere tid han er spesielt fornøyd med. 

– Høsten 2019 bisto jeg aktivt med å fremforhandle et forlik med en viktig skotsk kunde for vår klient, som var en mindre bedrift på Nordvestlandet. Kunden var blitt svindlet og hadde betalt 100 prosent for leveransen og installasjonen til svindlerne, forklarer han. 

Historien endte med at klienten til slutt fikk omtrent 75 prosent av opprinnelig salgssum, og beholdt samtidig sannsynligvis også en god kunde for fremtiden. 

– For klienten var dette dessuten en lærepenge der behovet for bedre rutiner ble godt illustrert. Forhandlingene ble gjennomført 100 prosent ved skriftlig kommunikasjon på engelsk med kundens skotske advokater, og endelig avtale landet vi til slutt den 20. desember 2019 – en virkelig fin julepresang til klienten som var veldig happy med utfallet.

Ansvar, selvstendighet og frihet
En slik historie forteller hvor viktig det er med godt lagspill, og at hele firmaet jobber for hverandre og drar i samme retning.

– I Rime jobber vi i team når vi kan. Når det er sagt jobber jeg mest på egne prosjekter der det ikke alltid er så mye plass til å bruke medarbeidere, men jeg prøver å sette sammen team så ofte det er åpning for det og trives godt med lagspill.

Og dersom du er en god lagspiller, har Torleif en oppfordring til deg. 

– Hos oss får du ansvar, selvstendighet og stor frihet i et hyggelig miljø der infrastrukturen fungerer godt. Rime er også et fint sted å starte for en flink, yngre advokat med ambisjon om å bygge en karriere som forretningsadvokat. I tillegg får du reell innflytelse på firmaets utvikling og derved fremtiden din som advokat.

Les mer Les mindre

Linn Aune Schirmer

Advokat
«Jeg føler vi alle jobber sammen for å gjøre en best mulig jobb i hver sak. Og jeg vet at jeg alltid vil få oppbakking av kollegene mine og kunne hente støtte fra dem dersom jeg har behov for det. »

Selv om advokatfullmektig Linn Aune Schirmer kun er 32 år, har hun allerede lang fartstid i Rime. 

– Jeg har jobbet her i åtte år, hvorav cirka fem av dem som sekretær ved siden av jusstudiene. Da jeg var ferdig som student, begynte jeg som fullmektig.

Og dette er en start på karrieren hun gjerne oppfordrer andre til å følge. 

– Uansett om du er nyutdannet eller mer erfaren, kan du trygt søke jobb i Rime. Det er en veldig fin arbeidsplass som er sterk faglig med et godt sosialt miljø, og det er et sted hvor du kan få varierte oppgaver. Dessuten får du tidlig tillit og blir fort utfordret.

Gleder seg til jobb hver dag
Hverdagene til Linn varierer, og ingen dager er like. For som hun selv sier – det er vanskelig å vite hva som vil skje i morgen. 

– Man kan legge en plan, men så kommer det plutselig et nytt konkursbo inn som gjør at man ikke kan følge den planen man i utgangspunktet hadde lagt. Plutselig må man ut på befaring av lokaler eller sikre eiendeler på en annen måte. Ellers består hverdagen min av å følge opp de løpende sakene jeg har, hvilket er mye e-postbehandling, dokumentutarbeidelse og telefonsamtaler. Hver morgen gleder jeg meg til å se kollegene mine.

En av årsakene til at hun ser frem til å gå på jobb er det gode lagspillet mellom alle kollegene i Rime, og den herlige variasjonen av personligheter blant dem. Den gode stemningen smitter også over på kundene. 

– Jeg føler vi alle jobber sammen for å gjøre en best mulig jobb i hver sak. Og jeg vet at jeg alltid vil få oppbakking av kollegene mine og kunne hente støtte fra dem dersom jeg har behov for det. 

I tillegg setter hun pris på at det er alltid mulighet for å diskutere og sparre med en kollega, 

– På den måten gjør jeg en bedre jobb og får hjelp til å se en sak fra flere sider. Jeg liker også størrelsen på firmaet da jeg kan navnet på alle, og ikke minst at vi er dyktige – vi har god kompetanse på det vi tilbyr av tjenester.

Får god oppfølging
Siden hun startet for åtte år siden er Linn svært fornøyd med sin egen utvikling. 

– I dag føler jeg meg tryggere, og jeg har lært mye på den tiden jeg har vært her. Jeg har i tillegg fått prøvd meg i rettsmekling og følte at det resulterte i et godt resultat for klienten min.

– Helt til slutt, hva synes du er det beste med å jobbe i Rime?

– Gode kolleger, og mange praktiske oppgaver og utfordringer på det feltet jeg arbeider mest med, som er insolvens. Jeg føler arbeidsgiveren min har tillit til meg, og jeg har blant annet fått ansvar innen opplæring. Så jeg som er relativt ny får god oppfølging fra advokater med lang erfaring.

Les mer Les mindre

June Sanderberg

Sekretær
«Limet i ethvert firma er den som møter deg med et smil når du kommer til eller drar fra jobben, og som alltid har full oversikt på alt og alle, og hvor de er til enhver tid – nemlig sekretæren.»

Hos Rime er dette June Sanderberg. Den 59 år unge damen har jobbet her i fem år, og hun trives svært godt.

– Vi har en travel hverdag og et hyggelig arbeidsmiljø, og jeg er heldig og jobber sammen med herlige folk som gir av seg selv, forteller hun. 

– En av fordelene er at vi ikke er så mange, så det er oversiktlig og vi blir godt kjent med hverandre. Og så setter jeg pris på at vi har medarbeidere som behersker flere fremmedspråk.

For June handler arbeidsdagene stort sett om faste rutiner, men både hun og kollegene hennes må være fleksible – brått kan det skje noe de ikke hadde forutsett.  

– Plutselig kan det komme inn saker som krever full konsentrasjon og dagen blir ikke som jeg i utgangspunktet hadde planlagt. Det er masse energi hos oss, og vi jobber sammen som et lag – alle i Rime har betydning for omdømmet, og alle bidrar både faglig og sosialt med sine kunnskaper.

Og det er også dette hun fremhever når vi spør om hva hun vil si til de som tenker på å sende en CV og søknad til Rime. Her er det ingen grunn til å nøle!

– Hos oss møter du et faglig sterkt miljø der du blir både deltaker og bidragsyter. Du får de beste mulighetene for å utfordre deg selv og utvikle deg faglig og personlig. Her er det trygt og godt å jobbe, og vi «ser» og hjelper hverandre. 

Så dersom du skulle være i tvil – Rime er ifølge June og kollegene hennes en fantastisk arbeidsplass. Men hva setter hun personlig mest pris på?

– Jeg er veldig fornøyd når jeg kan formidle en god opplevelse i møte med Rime. Det kan være at noen ringer inn og lurer på et spørsmål vedrørende deres sak og vi kan løse det over telefon, eller at potensielle klienter ringer inn og blir satt over til riktig saksbehandler som kan hjelpe vedkommende med problemstillingen sin. Jeg og min kollega er opptatt av å yte en positiv minnerik service.

Les mer Les mindre
Karriere

Vi er et advokatfirma i vekst!

Vi er alltid interessert i å komme i kontakt med faglig dyktige jurister – både deg som er nyutdannet og deg som har erfaring. Kanskje du kjenner deg igjen i beskrivelsen? Ta gjerne kontakt med oss: Niels R. Kiær, Karen Margrethe RimeHarald Sætermo (forretningsjus). Vi kan love deg et profesjonelt og uformelt advokatfirma, et oversiktlig og hyggelig miljø, og hjelpsomme og inkluderende kolleger.