5 på kontoret

Slik er det å jobbe i Rime

Et unikt samhold, en god balanse mellom jobb og fritid og en teamfølelse er blant tingene som går igjen når de ansatte i Rime beskriver sin egen arbeidsplass.

Kom til oss

De siste 15 årene har vært en eventyrlig reise for Rime med flere ansatte, høyere omsetning og bedre resultat, samtidig som de er langt fremme i den teknologiske utviklingen. Men det aller viktigste? Gode kolleger som hver dag går på jobb for å gjøre hverandre enda bedre enn de var i går. Og det kommer kundene til gode.

Niels R. Kiær

En av dem som har vært med på denne reisen er Niels R. Kiær, som har vært partner i Rime siden 2004. I 2014 ble han managing partner. 

– Det beste med Rime er at jobben gir meg en god balanse mellom arbeid og fritid, forteller han.  

– Vi er store nok til å være en kompetansebedrift der vi kan nyte godt av hverandres kunnskap og benytte moderne teknologi, samtidig som vi er små nok til å «styre oss selv». Det vil si at vi selv setter personlige mål ut fra den situasjonen man har i de forskjellige fasene i livet.

Spesialister på bobehandling og konkurs

Rime har fokus på bobehandling og konkurs, og ifølge Niels har denne spissingen gjort det mulig for dem å være blant de beste advokatfirmaene på nettopp dette fagområdet. 

– Dette har ført til at vi har utviklet kompetanse og rutiner som gjør gjennomføringen av oppdragene effektive og resultatfokusert. Samtidig har vi en bredde innen forretningsjussen som gjør at vi kan håndtere de fleste juridiske problemstillinger næringsdrivende står overfor

Han trekker også frem det aktive medlemskap i advokatnettverket Lawyers Associated Worldwide

– Det gir et firma på vår størrelse en unik mulighet til å arbeide med internasjonale klienter. Dette tror jeg ikke mange andre mindre firmaer som oss har mulighet til.

Stolt av kollegene

Som managing partner og daglig leder deler Niels tiden mellom arbeid med løpende saker og drift av firmaet. 

– Det er stadig saker som må følges opp overfor administrasjon, regnskapsfører og kolleger. Jeg er på kontoret fra ca. 08.00 til 17.00, og når jeg har gått for dagen kan jeg enkelt logge på hjemmefra om det er nødvendig.

På spørsmål om hva han er mest fornøyd med i tiden han har vært i Rime trekker han frem både firmaet, kollegene og teknologi. 

– For cirka 15 år siden besluttet vi å forbli et uavhengig firma, og bygge videre på det vi hadde. Siden den gang har vi nesten tredoblet antallet advokater, tredoblet omsetning, firedoblet resultatet og klart å følge med på den teknologiske utviklingen. Jeg er utrolig glad og stolt over å ha arbeidet målbevisst sammen med gode kolleger i alle disse årene.

Han fremhever at dette hadde de ikke klart uten å jobbe som et lag. Hos Rime kaller de seg nemlig lagspillere. 

– Et godt eksempel på dette er fra litt tilbake i tid. Da fikk vi inn et større konkursoppdrag, med flere selskaper, mange ansatte og drift i inn- og utland. Vi slapp alt vi hadde i hendene, og jobbet intenst i den innledende fasen og løste alle problemer som dukket opp. Det er slik vi jobber. Eierne deler overskuddet likt, og vi deler oppdrag uten å tenke på hvem som brakte det inn. Skal man bli en moderne kunnskapsbedrift, må alle være med på utviklingen. 

 – Hva vil du si til andre som vurderer å søke jobb i Rime?

– Kom til oss! Vi er små nok til å være oversiktlig, men store nok til å delta i den teknologiske og faglige utviklingen. Vi har rom for å lage løsninger for den enkelte som tar hensyn til ønsker og livssituasjon, sier Niels, som kommer med en oppfordring til slutt. 

– Men én ting må du gjøre, og det er å legge igjen egoet utenfor. Vi har ikke rom for personer som tar mye plass, og ser seg som mer viktige enn andre. Da bør du gå et annet sted.Ga en kunde tidenes beste julepresang

Uansett om det er deg som privatperson eller dersom det gjelder bedriften din – å bli svindlet er noe av det mest fortvilende som kan skje. Takket være at Rime jobbet sammen som et lag, klarte de å redde kunden sin fra konkurs.

Torleif Dahl

Torleif Dahl er en veteran i advokatbransjen. 61-åringen ble partner i Rime i 2018, etter hele 32 år i et av landets største advokatfirma. 

– I lys av min noe fremskredne alder og lange erfaring er nok mitt perspektiv litt annerledes enn de yngre og mer “sultne” kollegene, sier han med et glimt i øyet. 

– Jeg trives svært godt i Rime. Her har jeg en stor grad av frihet og selvstendighet, og det administrative fungerer fint. I det hele tatt er det mindre byråkrati her, og mye bedre “work life balance”. 

Arbeidsdagen starter tidlig, og han begynner gjerne med å besvare henvendelser og følge opp de sakene som haster mest. 

– Vanligvis går jeg tidlig hjem, men jeg fortsetter å være tilgjengelig. Jeg har noen utenlandske kunder, spesielt i USA, som det passer å følge opp utover ettermiddagen ved behov. Mitt motto er å alltid være veldig tilgjengelig for kundene, og ikke nødvendigvis bare fra kontorpulten.Klienten var veldig happy

Alle advokater har jobbet med flere saker de er stolte av utfallet på. For Torleifs del er det spesielt én historie fra nyere tid han er spesielt fornøyd med. 

– Høsten 2019 bisto jeg aktivt med å fremforhandle et forlik med en viktig skotsk kunde for vår klient, som var en mindre bedrift på Nordvestlandet. Kunden var blitt svindlet og hadde betalt 100 prosent for leveransen og installasjonen til svindlerne, forklarer han. 

Historien endte med at klienten til slutt fikk omtrent 75 prosent av opprinnelig salgssum, og beholdt samtidig sannsynligvis også en god kunde for fremtiden. 

– For klienten var dette dessuten en lærepenge der behovet for bedre rutiner ble godt illustrert. Forhandlingene ble gjennomført 100 prosent ved skriftlig kommunikasjon på engelsk med kundens skotske advokater, og endelig avtale landet vi til slutt den 20. desember 2019 – en virkelig fin julepresang til klienten som var veldig happy med utfallet.

Ansvar, selvstendighet og frihet

En slik historie forteller hvor viktig det er med godt lagspill, og at hele firmaet jobber for hverandre og drar i samme retning.

– I Rime jobber vi i team når vi kan. Når det er sagt jobber jeg mest på egne prosjekter der det ikke alltid er så mye plass til å bruke medarbeidere, men jeg prøver å sette sammen team så ofte det er åpning for det og trives godt med lagspill.

Og dersom du er en god lagspiller, har Torleif en oppfordring til deg. 

– Hos oss får du ansvar, selvstendighet og stor frihet i et hyggelig miljø der infrastrukturen fungerer godt. Rime er også et fint sted å starte for en flink, yngre advokat med ambisjon om å bygge en karriere som forretningsadvokat. I tillegg får du reell innflytelse på firmaets utvikling og derved fremtiden din som advokat.

Her får alle rom til å være seg selv

For karrieren din holder ikke å bare få ansvar, du må ta ansvar også. Da Aksel startet i Rime for fire år siden, grep han mulighetene han fikk. Godt hjulpet av tilliten han har fått av kollegene sine har han allerede opparbeidet seg god erfaring i prosedyre, og etter fire år som ansatt i Rime har han fått advokatbevillingen sin.

Aksel Duus Rodin

– Det som er det fine med å jobbe i Rime er alle utfordringene man får, samtidig som man får oppfølgning av et høyt kompetent fagmiljø. Dette gjør at jeg får utviklet meg både innen jussen og i rollen som advokat. Man får også tidlig tildelt mye tillit og ansvar som virker motiverende. Og så er det selvsagt menneskene – vi har et godt sosialt miljø. 

Dette sier Aksel Duus Rodin på 31 år, som sin unge alder til tross altså kan kalle seg advokat. Og i ekte Rime-ånd klapper han ikke seg selv på skulderen, men velger heller å trekke frem kollegene som har hjulpet ham frem dit han er i dag. 

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg har fått mulighet til å utvikle god kompetanse innenfor det rettsområdet jeg i hovedsak jobber med, som er insolvens og konkursrett. Fra tidlig av har jeg fått tillit til å utrede og fremsette komplekse omstøtelse- og tilbakebetalingskrav i samråd med mine ledere, som har ført til gode resultater. Disse sakene har også gitt meg prosedyreerfaring, som igjen har medført at jeg har fått advokatbevilling under min tid i Rime.

Bygger hverandre opp

Aksel legger vekt på at Rime er et uformelt og fremoverlent firma, med stor takhøyde for ulike personligheter. Og at de flinke til å tilrettelegge for en god balanse mellom arbeid og fritid.

– Selve arbeidshverdagene er varierte, og det går ofte en del tid til skriving av brev og andre saksdokumenter. I tillegg er det tidvis mye møtevirksomhet og kontakt med andre på telefon og via e-post. Det forekommer dessuten en del forhandlinger, både i forbindelse med virksomhetsoverdragelser og salg av eiendeler, og i forbindelse med forliksforhandlinger.

Med mange utfordringer, oppgaver, møter og forhandlinger og ikke minst tillit som har gitt ham både personlig og karrieremessig utvikling, nøler han ikke med å anbefale arbeidsplassen sin til andre. 

Her får du gode muligheter til å få innblikk i arbeidet som advokat eller advokatfullmektig i et mellomstort firma. Du får god oppfølging og tidlig mye ansvar og mulighet til å være selvstendig. Rime har også et godt fagmiljø som utfordrer deg og fører til rask faglig utvikling. 

Alt i alt bunner dette ut i at Rime kaller seg et lag, og medarbeiderne for lagspillere – men hva legger Aksel i det?

– At vi alle drar i samme retning og bygger hverandre opp. Det er som sagt et godt sosialt miljø, og det er lav terskel for å sparre med kolleger om diverse problemstillinger, både faglige og ikke-faglige. Firmaet er i tillegg lite hierarkisk oppbygget, og alle får rom til å være seg selv.

Jeg har lært mye på den tiden jeg har vært her

Å bli vist tillit og ta vare på den, slik at du blir trygg på deg selv og jobben du gjør er alltid viktig – spesielt når du er nyutdannet. Legg til gode kolleger som trår til og spiller på samme lag som deg, så har du oppskriften på hvorfor Linn trives så godt hos Rime.

Linn Aune Schirmer

Selv om advokatfullmektig Linn Aune Schirmer kun er 32 år, har hun allerede lang fartstid i Rime

– Jeg har jobbet her i åtte år, hvorav cirka fem av dem som sekretær ved siden av jusstudiene. Da jeg var ferdig som student, begynte jeg som fullmektig.

Og dette er en start på karrieren hun gjerne oppfordrer andre til å følge. 

– Uansett om du er nyutdannet eller mer erfaren, kan du trygt søke jobb i Rime. Det er en veldig fin arbeidsplass som er sterk faglig med et godt sosialt miljø, og det er et sted hvor du kan få varierte oppgaver. Dessuten får du tidlig tillit og blir fort utfordret.

Gleder seg til jobb hver dag

Hverdagene til Linn varierer, og ingen dager er like. For som hun selv sier – det er vanskelig å vite hva som vil skje i morgen. 

– Man kan legge en plan, men så kommer det plutselig et nytt konkursbo inn som gjør at man ikke kan følge den planen man i utgangspunktet hadde lagt. Plutselig må man ut på befaring av lokaler eller sikre eiendeler på en annen måte. Ellers består hverdagen min av å følge opp de løpende sakene jeg har, hvilket er mye e-postbehandling, dokumentutarbeidelse og telefonsamtaler. Hver morgen gleder jeg meg til å se kollegene mine.

En av årsakene til at hun ser frem til å gå på jobb er det gode lagspillet mellom alle kollegene i Rime, og den herlige variasjonen av personligheter blant dem. Den gode stemningen smitter også over på kundene. 

– Jeg føler vi alle jobber sammen for å gjøre en best mulig jobb i hver sak. Og jeg vet at jeg alltid vil få oppbakking av kollegene mine og kunne hente støtte fra dem dersom jeg har behov for det. 

I tillegg setter hun pris på at det er alltid mulighet for å diskutere og sparre med en kollega, 

– På den måten gjør jeg en bedre jobb og får hjelp til å se en sak fra flere sider. Jeg liker også størrelsen på firmaet da jeg kan navnet på alle, og ikke minst at vi er dyktige – vi har god kompetanse på det vi tilbyr av tjenester.

Får god oppfølging

Siden hun startet for åtte år siden er Linn svært fornøyd med sin egen utvikling. 

– I dag føler jeg meg tryggere, og jeg har lært mye på den tiden jeg har vært her. Jeg har i tillegg fått prøvd meg i rettsmekling og følte at det resulterte i et godt resultat for klienten min.

– Helt til slutt, hva synes du er det beste med å jobbe i Rime?

– Gode kolleger, og mange praktiske oppgaver og utfordringer på det feltet jeg arbeider mest med, som er insolvens. Jeg føler arbeidsgiveren min har tillit til meg, og jeg har blant annet fått ansvar innen opplæring. Så jeg som er relativt ny får god oppfølging fra advokater med lang erfaring.

Hos oss møter du et faglig sterkt miljø

Limet i ethvert firma er den som møter deg med et smil når du kommer til eller drar fra jobben, og som alltid har full oversikt på alt og alle, og hvor de er til enhver tid – nemlig sekretæren.

June Sanderberg

Hos Rime er dette June Sanderberg. Den 59 år unge damen har jobbet her i fem år, og hun trives svært godt.

– Vi har en travel hverdag og et hyggelig arbeidsmiljø, og jeg er heldig og jobber sammen med herlige folk som gir av seg selv, forteller hun. 

– En av fordelene er at vi ikke er så mange, så det er oversiktlig og vi blir godt kjent med hverandre. Og så setter jeg pris på at vi har medarbeidere som behersker flere fremmedspråk.

God arbeidsplass – gode kundeopplevelser

For June handler arbeidsdagene stort sett om faste rutiner, men både hun og kollegene hennes må være fleksible – brått kan det skje noe de ikke hadde forutsett.  

– Plutselig kan det komme inn saker som krever full konsentrasjon og dagen blir ikke som jeg i utgangspunktet hadde planlagt. Det er masse energi hos oss, og vi jobber sammen som et lag – alle i Rime har betydning for omdømmet, og alle bidrar både faglig og sosialt med sine kunnskaper.

Og det er også dette hun fremhever når vi spør om hva hun vil si til de som tenker på å sende en CV og søknad til Rime. Her er det ingen grunn til å nøle!

– Hos oss møter du et faglig sterkt miljø der du blir både deltaker og bidragsyter. Du får de beste mulighetene for å utfordre deg selv og utvikle deg faglig og personlig. Her er det trygt og godt å jobbe, og vi «ser» og hjelper hverandre. 

Så dersom du skulle være i tvil – Rime er ifølge June og kollegene hennes en fantastisk arbeidsplass. Men hva setter hun personlig mest pris på?

– Jeg er veldig fornøyd når jeg kan formidle en god opplevelse i møte med Rime. Det kan være at noen ringer inn og lurer på et spørsmål vedrørende deres sak og vi kan løse det over telefon, eller at potensielle klienter ringer inn og blir satt over til riktig saksbehandler som kan hjelpe vedkommende med problemstillingen sin. Jeg og min kollega er opptatt av å yte en positiv minnerik service.